Ciasta i ciastka

Czarny las
Czarny las

lekkie czekoladowe ciasto z wiśniami i bitą śmietaną oraz wiśniową galaretką

Toffi
Toffi

karmelowe biszkopty z lekkim kremem śmietankowym polane karmelem

Szwardzwaldzkie
Szwardzwaldzkie

dwa czekoladowe biszkopty przełożone wiśniami w żelu i truskawkową bitą śmietaną, udekorowane waniliową bitą śmietaną

Migdałowe
Migdałowe

leciutkie jasne biszkopty połączone śmietankowym kremem i chrupiącą wkładką prażonych migdałów

Orzechowo-czekoladowe
Orzechowo-czekoladowe

klasyczne tortowe ciasto gdzie czekoladowy i orzechowy biszkopt przekładane są kremami robionymi tradycyjną metodą o smaku czekoladowym i orzechowym

Orzechowe ze śmietaną
Orzechowe ze śmietaną

orzechowe biszkopty przełożone leciutką bitą śmietaną

Snikers
Snikers

warstwa orzechów w karmelu na miodowych blatach biszkoptowych, przełożonych kremem czekoladowym

Schoco-nuss
Schoco-nuss

mocno czekoladowe ciasto, na bazie ciemnej i białej czekolady, z pysznymi chrupiącymi orzeszkami

Tortowe z ciastem francuskim
Tortowe z ciastem francuskim

połączenie kajmaku z tradycyjnym ciastem francuskim tworzy niepowtarzalny smak

Ambasador
Ambasador

śmietankowy i czekoladowy biszkopt przekładany kremem czekoladowym i lekko pomarańczowym, z dodatkiem owoców: ananasa, brzoskwiń i rodzynek

Chałwowe
Chałwowe

czekoladowo-śmietankowe biszkopty połączone kompozycją kremu czekoladowego z bezami i chałwą

Rafaello
Rafaello

śmietankowo-kokosowa rozkosz dla podniebienia

Finezja kawowa
Finezja kawowa

niezwykle eleganckie połączenie kremu z ciemnej i białej czekolady oraz nutą mocnej kawy

Tiramisu
Tiramisu

wzorowane na klasycznym włoskim deserze, delikatne biszkopty mocno ponczowane kawą, przełożone kremem na bazie serków mascarpone

Tortowe z chrupanką i żurawiną
Tortowe z chrupanką i żurawiną

połączenie ciemnej czekolady oraz chrupiących orzeszków z kwaskowym kremem żurawinowym, wykończone wiśniowym musem

Kinder bueno
Kinder bueno

Kinder Bueno

Malinowa chmurka
Malinowa chmurka

połączenie cieniutkiego kruchego ciasta i śmietankowych biszkoptów z delikatnym kremem malinowym, przykryte puszystą śmietankową pianką

Pychotka
Pychotka

pyszne kruche ciasto, słodka beza z migdałami, krem budyniowy z bakaliami oraz kwaskowe powidło na przełamanie smaku

Sernik na zimno
Sernik na zimno

Lekkie puszyste ciasto, znakomita alternatywa dla ich pieczonych wersji. Kremowy smak z owocami sezonowymi i cytrynową galaretką

Ptasie mleczko z galaretką
Ptasie mleczko z galaretką

kolorowa kostka z galaretki zanurzona w tradycyjnej śmietankowej piance

Porzeczkowe z bezą
Porzeczkowe z bezą

na ucieranym lekkim cieście, zapieczonym z czarną porzeczką i lekki śmietankowy krem. Całość przykryta chmurką z ubitych zapieczonych białek.

Pijak
Pijak

delikatny krem brzoskwiniowy łączy śmietankowy biszkopt i wkładkę makowo-kokosową, przyozdobiony okrągłymi biszkoptami z rodzynką

Deser z marakują
Deser z marakują

śmietankowe biszkopty i lekki krem na bazie serka mascarpone z marakują

Deser malinowy
Deser malinowy

lekkie śmietankowe biszkopty przełożone puszystym kremem na bazie serków mascarpone z pysznymi sezonowymi owocami i owocową żelką

Brzoskwiniowe cherry
Brzoskwiniowe cherry

waniliowy i czekoladowy biszkopt połączone czekoladowym kremem z gorzką czekoladą, i wiśniami nasączonymi wiśniówką, oraz brzoskwiniami i galaretką pomarańczową

Zielony mech
Zielony mech

3-bit
3-bit

kruche ciasto oraz kruche herbatniki przełożone delikatnym kremem śmietankowym z kawałkami gorzkiej czekolady i kremem karmelowym, muśnięte cieniutko dżemem z czarnej porzeczki tworzą oryginalną kompozycję smakową

Tartoletka
Tartoletka

jasne biszkopty przełożone kremem na bazie bitej śmietany z owocami sezonowymi i galaretką

Jogurtowe z czerwoną porzeczką
Jogurtowe z czerwoną porzeczką

Słonecznikowy przysmak
Słonecznikowy przysmak

tradycyjne kruche ciasto i lekki kakaowy biszkopt połączone kremem z prażonym słonecznikiem

Sernikowa nutka
Sernikowa nutka

dwa blaty sernikowe zatopione w musie czekoladowym, przełożone kremem śmietankowo- cytrynowym, całość przyozdobiona białą czekoladą

Serownik z ciastem pomarańczowym
Serownik z ciastem pomarańczowym

połączenie ciasta miodowego, sera gotowanego oraz biszkoptu pomarańczowego tworzy oryginalny smak

Kajmakowe z jabłkiem
Kajmakowe z jabłkiem

Kajmakowe z jabłkiem

Słony karmel
Słony karmel

Sernik oreo
Sernik oreo

Królewski
Królewski

kruche miodowe ciasto, przełożone masą grysikową, ożywione lekko kwaśnym powidłem śliwkowym

Rolada orzechowa
Rolada orzechowa

orzechowy krem zawinięty w cieniutki śmietankowy biszkopt

Rolada czekoladowa
Rolada czekoladowa

czekoladowy biszkopt z czekoladowym puszystym kremem

Rolada z jabłkiem
Rolada z jabłkiem

Rolada z jabłkiem

Rolada z bitą śmietaną
Rolada z bitą śmietaną

delikatny śmietankowo- kakaowy biszkopt z bitą śmietaną

Rolada makowo-biszkoptowa
Rolada makowo-biszkoptowa

Sernik z brzoskwinią
Sernik z brzoskwinią

na cienkim kruchym spodzie puszysta warstwa sera, a w nim kawałki brzoskwiń

Sernik tradycyjny
Sernik tradycyjny

puszysta warstwa sera wzbogacona aromatyczną skórką pomarańczową i rodzynkami na cienkiej warstwie ciasta kruchego

Sernik z makiem
Sernik z makiem

połączenie puszystego sera i masy makowej z bakaliami, całość na kruchym spodzie MAKÓWKA- makowy biszkopt zapieczony z porcjami sera

Szarlotka
Szarlotka

cienkie kruche ciasto z tradycyjnie przygotowanym jabłkiem z nutką cynamonu, posypane delikatnie cukrem pudrem

Piernik staropolski
Piernik staropolski

klasyczny, pachnący przyprawami piernik przełożony powidłami śliwkowymi i pomarańczowymi

Piernik skalski
Piernik skalski

Babka cytrynowa
Babka cytrynowa

tradycyjne ciasto jogurtowe z nutą cytryny polane lukrem i posypane skórką pomarańczową

Babka zebra
Babka zebra

jogurtowe ciasto śmietankowe z nutą kakao, posypane cieniutko cukrem pudrem

Keks
Keks

śmietankowe ciasto jogurtowe z kandyzowanymi owocami

Arlekin
Arlekin

jabłkowy mus z dodatkiem brzoskwini na czekoladowym spodzie, przykryty lekkim biszkoptem i bitą śmietaną, udekorowany świeżymi owocami sezonowymi.

Wuzetka
Wuzetka

delikatnie nasączone alkoholem, mocno czekoladowe biszkopty przełożone bitą śmietaną i oblane gorzką czekoladą

Hiszpan
Hiszpan

lekkie śmietankowe bezy przełożone waniliową bitą śmietaną, udekorowane świeżymi owocami

Kremówka tradycyjna
Kremówka tradycyjna

dwa blaty ciasta francuskiego przełożone śmietankowo- waniliowym kremem

Kremówka biszkoptowa
Kremówka biszkoptowa

biszkoptowa odmiana tradycyjnej kremówki, biszkopty śmietankowe połączone kremem budyniowym i śmietankowym